Piggelin

Guldus har blivit en piggelin! Han har ju alltid varit en busig och aktiv vovve, men en promenad runt sjön (skurholmsfjärden) eller gültzauudden har varit ett utmärkt sätt att få honom att sova gott. Så i fredags tog vi med vår buse ut på promenad vid middagstid, en trevlig sväng runt sjön.  Och Guldus tyckte att det var just bara trevligt. Inte ansträngande. Han var ju hur pigg som helst när vi kom hem!
   Förundrade över detta gick vi runt hela stan på lördag morgon, ja vi lät honom till och med springa lös och busa i snön på gültzau. Tänkte att nu kommer han minsann att vara trött... Men icke! Det är som att han från en dag till en annan har fått superkrafter, helt outtröttlig verkar han. Det är inte så att det ställer till problem, verkligen inte,  men tycker det känns bra när man riktigt tröttat ut honom...



Spring i stugan för ett par veckor sedan


Vad gör man då med en pigg hund när man bor i en lägenhet i stan?

Ja, man kan till exempel träna lydnad. Här är några bilder där Janne och Guldus kör sin egna version av apportering - Guldus väntar medan Janne går iväg med apporten till ett annat rum, sen på kommando hämtar han den glatt och lämnar den efter kommando om det. Duktiga killar!



Utgångsposition...


...hittade apporten...



...och lämnar den till husse i utbyte mot en godbit!



Ett annat sätt att aktivera lägenhetshunden är att kampa, funkar perfekt i hallen där vi har en lång matta med riktigt bra grepp!



Monstercollien...



En trevlig lek, ser dock allvarligt ut...



Vår lilla luddiga "kamphund"





Det var alltså några saker vi sysslar med nu! Sen väntar vi också...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0