Valpar

Igårkväll var vi och hälsade på Oskar och Sandra med hundar. Dom har valpar hemma nu, i den otroligt söta åldern då dom är leveransklara. Det är en riktig karaktärsprövning att lyckas gå därifrån utan att ha en valp i famnen...




Små snuttar!


"Vi vill komma ut och leka!"




Guldus spanar in dom små...



Går fram med försiktiga steg, vilka märkliga varelser...



Hmmm...



Busklimpen upptäckte snart att dom små går att leka med, även om leken mest bestod i att dom tuggade på hans nos och morrhår. Gulligt av honom att acceptera den behandlingen!



Stor och liten valp




Guldus och valparnas mamma Tindra busar. Det ser betydligt värre ut än det är!



Mys-busar


Guldklimpen


Bushundar

Idag gick jag, Ann-Sofie, Guldus, Schack, Kisen och Texas på en promenad tillsammans i skog och sand. Det var ett jättemysigt ställe, även om inte vädret var det bästa. Vilket resulterade i blöta, sandiga pälsar på våra yrbollar. Och sen vi kom hem har Guldus bara orkat resa sig upp för att äta... Man blir tydligen väldigt trött av kombinationen bus med kompisar och spring i sand!




Schack, Kisen och Guldus! (Lilla Texas lämnade det värsta springandet till dom äldre grabbarna, svårt att hänga med när man är liten...)


Kom igen, nu springer vi!




Schack började gräva en grop...



...Vilket givetvis var för spännande för dom andra att motstå...



Snart blev gropen en ränna istället...



...Som Guldus kunde lägga sig i!



Schack fortsatte med sitt grävande, Guldus med att ligga i gropen... Texas och Kisen ser ut att undra vad dom andra egentligen pysslar med...




Nu ska jag dammsuga lägenheten, för Guldus päls innehöll mängder av sand, som fint ramlade av honom när han var helt torr...

Spår

Idag trotsade jag och Ann-Sofie det gråa vädret och for ut i skogen för att spåra. Tack vare det ihärdiga regnandet har vi ju ingen snö här, då får man ju passa på att spåra ett tag till! Guldus fick gå två spår, och klarade dom helt okej. Han är lite virrig tycker jag, men han hittade alla apporter och plockade upp hälften, så man får väl inte klaga. Efter det körde vi ett spontant matte-sök för motivationens skull, roligt att bli hittad av en busig guldklimp!
   Efter spårandet tänkte vi att det skulle vara roligt att ta några bilder på grabbarna, mysigt att fota dom i skogen. Det är ju dock något som kräver enormt tålamod, titta bara...


















Ja, bilderna blev ju inte dom bästa, men det var ju inte för att fota vi var där. Imorgon blir det skogspromenad för oss, skönt för klimpen att få springa lös, det är han inte bortskämd med här i stan.


NvH 2009

I lördags var det alltså utställning, Norrbottens Vackraste Hund 2009. Det var en härlig dag, med väldigt trevligt sällskap! Roligt att vi var ett helt litet gäng av colliefolk, det blev mycket prat och självklart puffande av valparnas kragar.

I klassen valpar 4-6 månader blev Nelly BIR och Texas BIM.
Ann-Sofies blogg kan ni kolla på bilder av Nelly och Texas.

I nästa klass, valpar 6-12 månader, blev Guldus BIR och Zaga BIM.




I ringen: Guldus har koll på matte, som har godis...



Klimpen står fint när kritiken skrivs...



Zaga med matte Maria




Efter utställningen for vi till Gäddvik och släppte hundarna i skogen. Skönt att få springa av sig när man varit duktig på utställning i flera timmar!






Guldus kritik:
Välutvecklad för åldern, snyggt huvud. Bra hals och rygglinje. Välvinklad, bra bröst. Rör sig väl runt om.



Inför Norrbottens Vackraste 2009

Imorgon är det dags för Guldus sista utställning som valp, Norrbottens Vackraste Hund 2009. Efter det blir det uppehåll för oss fram tills Guldus är Junior, vilket i och för sig inte är så långt bort...
   Allt som allt verkar det vara kring 340 hundar anmälda till imorgon, så jag är glad att dom har fördelat dessa på fem ringar... Det är 7 st collies anmälda, varav fem är "kändisar" för oss: Cindy, Texas, Zaga och Nelly - och Guldus såklart. Cindy är kullsyskon till Guldus, ska bli kul att se henne! Texas är ju Guldus utställningskompis sen tidigare, eller är kanske det så att det är valparnas mattar som är utställningskompisar... Hm. Och så är ju Zaga och Nelly från Brudholmen. 

Efter mycket badande, borstande, klippande och fixande, är vår lilla klimp äntligen utställningsklar. Därför får man ju passa på att fota honom, när han för en gångs skull faktiskt har vit krage! Tassarna är ju givetvis smutsiga, dom ska vi skölja av imorgon innan vi far, och sen hoppas att han inte hittar något "mysigt" att trampa runt i...












"Colliesion"

Igår var vi på en liten collieträff med Maria (Brudholmens) och två av hennes valpköpare. Det var totalt sju stycken collies. Maria hade med sig Ztorm (Guldus pappa), Zoya (dom andra valparnas mamma), Zenna (från Zoyas kull) och Zaga. Så var det valparna Nelly och Nova med sina "mattar och hussar". 
   Det var en trevlig dag, vi spårade med valparna, och så busades det såklart en hel del!




Bushundar...



Guldus tillsammans med pappa Ztorm, visst är dom stiliga?



Bägge slappnar av lite mellan tagningarna...



Soya med valpar från sin kaffekull! (fr. v; Nova, Soya, Zenna och Nelly)



Man blir kall och blöt efter några timmar ute i snön...


Valpkurs 5, spår och bus

I onsdags var femte, och sista, träffen på valpkursen. Jag var ju lite skeptisk i början, men så här i efterhand är jag väldigt glad att vi gått kursen. Vi har fått många bra tips och inspiration!

Bland mycket annat, har vi fått tips på hur man aktiverar valpen, vilket passar bra eftersom att Guldus är en väldigt aktiv valp med oändligt mycket energi. Det vore praktiskt om man bodde någonstans där man kunde släppa honom lös ute, så att han får springa av sig lite, ungefär som när vi är i stugan. Men vi bor ju i stan, så man får fundera ut andra bra sätt att aktivera (trötta ut) honom, vilket inte alltid är helt lätt. I fredags hade vi tur, mamma kom och hämtade mig, Guldus och min syster Sara, så var vi några timmar i stugan. Först fick Guldus tokspringa lös, skönt att få sträcka ut tassarna lite! Jag tyckte det var ett bra tillfälle att fota snyggingen, men givetvis blev ALLA bilder suddiga. Jag och Janne funderar på att köpa en bättre kamera, kanske får bli vår julklapp till oss själva...




Tokig valp på språng...


Lycka är att springa lös på stranden!


Sara lånade ut sin vante till den galna valpen...



Efter buset fick Guldus vila en sväng i stugan, och under tiden fixade jag en uppletanderuta och ett kort spår. Rutan gick oväntat bra, han höll sig perfekt inom den och vallade av ordentligt. Den här gången var den mammas vante han skulle hitta, är ju roligt att variera, tidigare har det varit hans leksaker han har fått leta.
   Jag gick bara ett kort spår, lite slalom mellan stockar och träd, hade inga apporter utan var var en leksak han skulle hitta. Var lite orolig, då han dom två senaste gångerna varit intresserad av allt annat än just spåret, därför tänkte jag att man kan hålla det enkelt, så att han tycker det är roligt. Men hans tidigare ointresse måste ha varit något tillfälligt, för den här gången var det full fart och energi som vanligt!



Nu ska jag gömma lite frolics i vardagsrummet, så ska busen få leta fram dom sen!



Bus på en kvällspromenad...

RSS 2.0