Inoff i Kusmark

Idag har vi varit på lapphundsklubbens inofficiella utställning i Kusmark. Domare var Gunnar Norlin och Guldus började med att få HP + BIR. Efter den som vanligt långa väntan var det dags för vuxenfinaler och domaren plockade ut dom fem bästa hundarna - och Guldus var en av dem! Av dessa skulle alltså fyra stycken placeras, spänningen var olidlig... Gissa om lyckan var total när guldklimpen går och blir BIS-2! Äntligen!! Domaren sa att det är mycket sällan man ser en så pass bra collie, jag trodde nästan jag skulle spricka av stolthet :)

Guldus kritik: "Tilltalande colliehane. Vackert huvud, bra öron, utmärkt hals. För åldern bra bröst, benstomme och vinklar. Jämna mycket bra rörelser. Utmärkt päls."



Fotograf:  Ulrica Rosell



Fotograf:  Ulrica Rosell



Vi fick härliga priser: ett halsband till Guldus, en påse tuggben/godis och så bäst av allt en 15 kg fodersäck, av precis den sorten som Guldus äter!



Första gången som en utställning inte inneburit en ekonomisk förlust för oss...



Guldklimpen är riktigt trött efter dagens bravader. Han fick inte bara umgås med bästa lapphundsflickan Java, utan även massa andra tjejer, mestadels lapphundar.

Hundtid och kattvakt

Sådär, idag skrevs sista tentan för den här tenta-perioden, då återvänder det betydligt trevligare hundlivet! Förvisso har jag och Guldus haft väldigt mysiga veckor, jag har varit hemma mest hela tiden och vi har kunnat gå långa morgonpromenader innan jag fått dyka ner i skolböckerna. Men nu ska det göras mer än så, nu ska det tränas lydnad och liknande! Under tiden jag inte kunnat göra något roligt alls har Ann-Sofie hunnit debutera på tävlingsplanen med Schack. Bra jobbat!

Just nu är jag (och Guldus) kattvakt hos mamma och pappa. Ska bli spännande att se om jag får sova inatt eller om dom fyrbenta ulltussarna tänker ha samvaro genom kompostgallret. Guldus tycker att katterna är dom mest fantastiska vännerna han har, verkar bara ha lite svårt att förstå varför dom inte riktigt vill umgås med honom... Det typiska scenariot är att en katt vågar sig fram till Guldus, men sedan blir rädd och springer iväg - tätt förföljd av en överlycklig Guldus som tror att kompisen äntligen vill leka. Utom sist vi var här, då kattpojken Blizz bestämde sig för att leka kaxig, samtidigt som han är lite rädd. Han hoppade runt Guldus och var helt spattig. Väldigt, väldigt jobbigt. Jag kan bli väldigt, väldigt trött på dom ibland.



"Men matte, inte kan du väl bli trött på lilla söta mig??"


Måste förresten passa på att skicka ett grattis till Guldus farmor Zelda (SE FI UCH KORAD Privat's Love Gift) som var på utställning i Norge i helgen och blev bästa tik med CERT och CACIB. Nu kan hon alltså även titulera sig norsk och nordisk utställningschampion! Ni kan läsa mer om Zelda hos Brudholmens collies.



"Grattis snygg-farmor, skönheten ligger i släkten!" ;)


Solvik, Gäddvik

I fredags for jag och Guldus med min mamma till stugan i Gäddvik för att njuta av det fantastiska vädret. Jag och mamma satt och njöt av den härliga solen medan Guldbusen tassade runt och undersökte sitt revir.



Guldbusen i solen


Det är riktigt mycket snö fortfarande och Guldus trampade igenom skaren med jämna mellanrum (då ska vi inte tala om hur det gick för oss människor när vi skulle gå på snön...)



Må det bära...



...eller brista!



Ett härligt träningspass för lilleklimp



Den härliga solen påminde oss inte bara om att ljusare tider är på väg, utan även om varför älskade klimpen heter just Guldus:






Nu hoppas vi på en tid med många varma och soliga dagar, så att vi får njuta och samtidigt se snön smälta bort!


Liten Sune på besök





Igår var Gunnel, Leje och hundar här på besök. Trevligt var det, och roligt att hinna träffa Sune (Eurotop Sune the Showprice) som varit i Öjebyn för besiktning och vaccination. Guldus är ju som en förväxt valp, så han tyckte det var jätteroligt med en liten kompis!



Leker med morbror Guldus



Stora morbror Guldus slemmade på lilla Sune, han blev alldeles blöt på ryggen



Är man en busig liten valp tycker man inte att det är roligt att stå stilla på ett bord när dom andra hundarna är på golvet, det här var nog enda bilden jag lyckades ta... Tur att modellen är så söt när fotografen får så få chanser!



Sötnosen!


Nog är det tur att dom redan har en valköpare till Sune, för annars hade jag då inte kunnat låta bli, och det är faktiskt inte läge för en till hund. Än...



Eurotop Sune the Showprice
e. SE UCH NO UCH KORAD Steadwyn Showmanship
u. SE UCH KORAD LP1 Eurotop Evita


RSS 2.0