Kompis

Guldus ska få en ny kompis! Idag har min syster och hennes barn "blivit med hund", närmare bestämt en finsk lapphund. Det är en tik från Skailos Kennel, här är lite bilder från när dom var ca 5,5 v (jag hade turen att få följa med och kolla på valpar, det tackar man ju knappast nej till!).




Sötnos!



Verkar vara en liten bestämd dam, så Guldus kan ju passa på att njuta av sin position nu i början, för hon kommer nog att visa vem som ska bestämma tids nog...



Skailos Caffeböna


Lycka till med sötnosen, jag kommer och hälsar på snart!

Kennelläger i Kalix

Efter utställningen förra helgen for jag direkt till Kalix där Maria och Jari (Brudholmen) ordnade kennelläger. Det var roliga och spännande dagar, stort tack för allt! Vi hann med en hel del aktiviteter, som spår, agility, lydnad och MH för kaffekullen. Jag är mer motiverad än någonsin att spåra nu, fick riktigt bra tips på saker att jobba med och sätt att variera träningen.

Nu var det som så att jag hade min kamera med mig, men jag var ju inte direkt duktig på att använda den... Så har knappt några bilder från lägret! (dock vet jag att Jari hade sin bra kamera med sig nästan hela tiden, så kanske kommer bilder senare...)



Guldus och Troy (från kaffekullen) fungerade riktigt bra ihop, här ligger dom i bilen tillsammans. Roligt när två unga (jämnåriga) hanar kan komma överens!



Förresten, när vi for från Gällivare till Kalix passade vi på att hälsa på Guldus bror Gismo i Morjärv. Brorsorna klickade bra så det blev en hel del spring och bus! Gismo var en trevlig hund som verkade ha det väldigt bra, bor bland mycket natur och med en trevlig familj.



Busiga bröder (Guldus till vänster)



Försökte få dom att sitta stilla bredvid varandra, men det var mycket roligare att leka, så det här var den bästa bilden jag fick... (Guldus till höger)

Midnattsolsutställningen, Gällivare INT

Förra helgen for vi upp till Gällivare för internationell utställning. Årets enklaste förberedelser hade vi, Guldus har ju jobbat på att fälla bort sin päls ett bra tag nu, så det var inget alternativ att borsta honom grundligt inför utställningen. Såg bara till att det inte fanns några tovor och att täckhåren låg snyggt och prydligt, i övrigt vågade jag inte göra något...

Själva utställningen gick bra, Guldus vann sin klass med CK och placerade sig sedan som 5e bästa hane! Guldus kritik;

Very nice head and expression. Well carried ears. Elegant neck. Correct topline and ribcage. Well angulated. Good bone. Correct movement.

Det var många hanar anmälda, så jag är riktigt nöjd med dagen!



Snett framifrån blir det inte bra bilder, men på alla andra bilder från ringen ser han ut som ett fån, vet inte vad han gjorde för märkliga miner...


Nu är det utställningsuppehåll tills Guldus har päls igen, får se hur lång tid det blir...


I stugan

Idag har vi varit i stugan för att fira min pappa som har fyllt år. Gissa om Guldus och Evita tyckte om att få träffa folk och springa lösa. Min systersöner var där, Guldus har tidigare upptäckt att dom är jätteroliga att leka med, nu vet Evita också det. Grabbarna spelar ju fotboll - perfekta lekkamrater om man frågar busiga hundar! Tyvärr lyckades jag inte få några bra bilder på det, men däremot av strandpromenaden vi tog.




Två vackra vilddjur och en boll



Emanuel, Axel, Janne och hundarna på udden



Guldus spanar in något, kanske en mås?



Vår underbara sandstrand i vår underbara vik, perfekt ställe för hundarna att springa



Kampar om en väldigt tunn pinne... (Kvällssol = gula collies)



Full fart tillbaka mot stugan


Hundvakt igen

I tordags kom Guldus halvsyster Evita hit för att stanna över helgen, så vi är hundvakt igen. Klimpen kommer snart att bli bortskämd med att ha hundsällskap här hemma...



Sötnosarna på kvällspromenad igår



Trots att Guldus fält enorma mängder päls, tycker jag fortfarande att han är fin. Visst, han har blivit lite insjunken på vissa ställen, men det kan man nog fixa med liten vatten och en borste...


Vad är detta?



Jaa, det är tyvärr precis vad det ser ut att vara - en luddig hög av hundhår


När Guldus började fälla bestämde jag mig för att inte borsta honom så ofta, för att behålla lite hår till utställningar. Men idag insåg jag att det inte spelar någon roll, för luddet hänger i stort sett löst på kroppen. Jag ska ju ändå borsta honom innan nästa utställning, finns inte en chans att det skulle sitta kvar på kroppen då. Alltså tog jag och borstade igenom honom ett varv, inte överdrivet, men för att plocka bort det som hängde löst. Och det var en hel del... Speciellt med tanke på att han redan tappat mängder tidigare.
     Nu när mycket av underullen är borta så är Guldus en storlek mindre och en nyans mörkare, men tycker faktiskt inte att det gör så mycket. Om domaren nästa helg tycker om välpälsade hundar, ja, då är det så. Finns inte så mycket att göra åt saken, om man inte vill limma fast allt ludd han fäller på kroppen igen!



Skönt att slippa det här i värmen!


RSS 2.0