Ny kamera

Jag har äntligen beställt en ny kamera! Det var på tiden, måste jag säga. Här kommer ett litet smakprov på bilder fotade med min systers kamera, som fick mig att beställa en precis likadan... (dock kommer kvalitén inte till sin rätt på bloggen, då bildena är väldigt förminskade)

















Ny stjärna på kennel Eurotop

Guldus har fått en kusin!




Eurotop Toffie the Golden Rose

e. WW-10 NV-10 NUCH DKUCH Shep's Gonzales Que Guapo
u. KORAD Lp1 Lp2 Eurotop Toffie Rose


Sommaren kom nästan tillbaka...

I måndags var jag och Guldus i stugan. Det var underbart väder, jag och mamma gick i shorts och linne, och Guldus passade på att springa i vattnet (kanske sista gången för i år).



Ibland kan älven faktiskt vara helt spegelblank



Vattnet var stilla tills Guldbusen kom...



På väg att smaka...



...för godare vatten är svårt att hitta!









Gäddvik är vårt paradis!

Lydnad och olydnad

Igår var jag och Guldus en sväng till stadsparken för att kolla lydnadsuppvisning som Hundhuset arrangerade. I väntan på min syster och lilla Java stötte vi ihop med en liten collieflicka och hennes matte (kennel Caldeiras). Nog ska jag erkänna att jag blev riktigt valpsjuk av att träffa lilla Gaia, som hon hette!




Guldus får en puss av Gaia




Guldus upplevde total olycka när hans älskade lilla kompis Java och hans nyfunna lilla kompis Gaia lekte utan honom... Men han är ju faktiskt ett par storlekar större än dom båda!



Efter detta for vi till stugan, man får passa på att vara där innan det blir vinter. Både Guldus och Java är egentligen väldigt duktiga på att hålla sig nära sina människor, men det är ju något som händer när hundar är tillsammans... Bushundarna sprang på sina egna äventyr och hittade på hyss, man såg verkligen hur dom fann styrka i varandra när arga mattar kom traskande mot dom!

Imorse passade jag och Guldus på att träna lite lydnad, vilket faktiskt gick strålande. Provade t.ex. ett läggande under gång, mest för att just bara prova. Gissa om jag blev förvånad när Guldklimpen lägger sig ner nästan lika snabbt som en border collie, direkt på kommandot! Låter kanske inte mycket för världen, men det är ett av våra värsta (och minst tränade) moment! Även i övrigt skötte han sig fint, höll bra kontakt och var väldigt lyhörd. Skönt som omväxling, då vi tränat inne i stan den senaste tiden, med en hormonstinn och trotsig tonåring som hellre borrat ner nosen djupt i buskar och gräs än lyssnat på sin matte och husse...


Det har varit en trevligt helg, extra bra känns det att Guldus fått springa av sig rejält i stugan. Igår tog han verkligen ikapp spring-underskottet efter en vecka i stan med förkyld matte. Nu ska jag se om jag får med mig den ofattbart trötta hunden och hans dunderförkylda husse ut på kvällspromenad...

Uppdatering

Dags för en liten uppdatering, trots att det inte händer så mycket just nu... Och några nya bilder har jag inte, då kameran har slut batteri och laddaren är spårlöst försvunnen. Typiskt!


För ett par veckor sedan var jag och Guldus till Piteå och kollade på colliespecialen. Det var en regnig dag, men mycket trevligt att träffa folk och kika på fina hundar. Ångrade dock att jag inte hade anmält Guldus... Nåväl, det kommer fler utställningar! 
   Guldus syster Cindy fick CK, grattis! Det var en hård domare, i alla fall när hon dömde hanarna. Morbror Hero var en av få som fick en etta i kvalité, jag tycker helt klart att jag hade förtjänat ett CK, men det fick han tyvärr inte. Det var faktiskt bara tre hanar som fick det, alla fullcertade, så det delades inte ut något cert bland hanarna. Så kan det gå...


Helgen efter packade jag, Janne och Guldus oss i bilen och for till Boden. Maria var där med faster Zmilla och farmor Zelda för att tävla i agility. Det var debut och jag tycker att alla tre var jätteduktiga!



Guldus provar agility på kennellägret i Kalix


Hälsade även på Ann-Sofie, Roger och colliegrabbarna, som har en mysigt hus på en underbar tomt lite utanför Boden. Det blev en hel del spring och bus (hundarna), collieprat (jag och Ann-Sofie) och annat prat (Janne, Roger och Ann-Sofies bror). Efter detta begav vi oss hemåt, efter en trevlig heldag i Boden!



Förresten, det är ingen som ska till Sundsvall den 9-10 oktober?


RSS 2.0