Colliebus

Imorse traskade jag och Guldus till varvet för att träffa Sanna och Nelly, vilket var väldigt trevligt! Guldus är ju dock som bekant ca 9½ månad, och väldigt intressead av tjejer. Först lekte dom som vanligt, men det tog inte många minuter innan det gick upp för honom att det var en söt flicka han lekte med. Resten av tiden turades jag och Nelly om att säga åt Guldus att sluta med övergreppen! Han var dock väldigt bestämd, ville verkligen pyssla med barnförbjudna grejer... Hoppas han lär sig att uppföra sig, sånt kan ju bli jobbigt i tex. utställningssammanhang! 
   Min kamera har slut batteri, tack och lov hade Sanna med sig sin. Jag lånar lite bilder av henne här, så kan ni gå in på hennes blogg för att se fler!


Guldus tassar efter Nelly.



Snyggingarna



Guldus pussade mycket på Nelly...





Härligt att busa i snö!

Lilla julafton

Igår kom lite hundgrejer vi beställt från Häromi, trevligt trevligt, kändes ju nästan som julafton!



Ohyreschampo (ifall det någon gång skulle behövas), levergodis, denta sticks, belöningsväska, nylontuggis och en trimkniv



Läste om nylonben innan, tydligen inte många hundar som tycker om dom, men givetvis gör Guldus det. Allt som går att tugga på är bra! Detta var med smak av vanilj, spännande att se vad det gör för hans andedräkt.



Sen dom viktigaste grejerna, ej att förglömma att lillklimpen är en brukshund!



Det här blev genast Guldus absoluta favorit, fick han skulle han jämt bära på den. Men den ska inte tuggas sönder, den ska tränas (kampas) med.


Att vara, eller inte vara...

...i sängen och soffan.

Det är frågan Guldus ställer sig. Eller egentligen, det är frågan som Guldus kramsjuka matte och husse ställer sig. Här hemma gäller hundförbud i både säng och soffa. Hos andra, tjaa... Ni kan ju se hur det såg ut i övertorneå nu senast vi var där:



Guldus med husse i... Hundsängen?



Japp, det stämmer, klimpen fick vara i vår säng.



Man blir trött av att ligga i en stor, varm och mjuk säng. Det är annat än en filt på golvet, det...



Kung av sängen? Han ville dock inte sova i med oss, var mest upp och hälsade på för att få sällskap (eller för att vi ville ha en mysig sängvärmare)


Vinter!

Idag är det kallt, väldigt kallt! Vilket betyder att man får aktivera sig inomhus, då varken jag eller Guldus mår bra av att vara ute längre stunder i kylan. På dagens göra-lista står:

klippa klor och tasseludd,
träna lydnad,
frolicsök i vardagsrummet
och lätt träning inför utställning


Det sistnämnda innebär att jag ska se om han kommer ihåg hur man uppför sig i utställningskoppel, fortfarande kan visa tänderna, kolla bra springtempo osv. Vi siktar ju på utställning i Jokkmokk i februari, och jag har redan börjat bli nervös! Första officiella utställningen!


Nu har vi fått kameran att fungera hyfsat bra i alla fall, så här är bilder på Guldus med sitt jättestora oxben, en mycket kär ägodel som ni ser...


Inte världens mysigaste tuggis enligt mig, men vad gör man inte för dom små...



Ett stadigt grepp med bägge tassar!


Nytt år

Idag fyller guldklimpen och hans syskon 9 månader, och är alltså numera juniorer!
(i utställningssammanhang, jag kommer givetvis fortsätta kalla honom valpen min...)
Vi var och köpte en härlig oxsena och ett enormt oxben för att fira honom, bilder på dessa kommer när vi får igång någon av våra kameror.

Julen firades i Övertorneå, riktigt mysigt var det, om än på tok för kallt för både mig och klimpen. Guldus fick fina julklappar och så smakade han en hel del julmat... Ambitionen vi hade i början, att han inte skulle få människomat i köket, har vi lagt ner. Nu går gränsen vid att han inte får smaka något om han sitter vid matbordet och skäller... Hm.
   Nyår firade vi här i stan, var hos Oskar och Sandra med hundar, riktigt trevlig kväll! Var spännande att se vad Guldus skulle tycka om smällare och raketer, var ju hans första nyår, men han kunde inte ha brytt sig mindre. Det slutade med att vi var ute och lekte, inne i stan, på tolvslaget!




Innan jul var vi och hälsade på Ann-Sofie och grabbarna, en mysig kväll med mycket människoprat och hundbus. Stackars Schack och Kisen tycker nog att Guldus och Texas är ofattbart barnsliga och jobbiga, och jag är väl nästan böjd att hålla med... Men det är kul att Guldus har en kompis i Texas, och dom är så söta när dom busar ihop att man inte kan låta bli att vara framme med kameran!



Schack försöker sova, svårt när vilddjuren brottas... Skåda Texas imponerande tandrad!



Hur kan våra små snälla myshundar se så onda ut på bild?! (Guldus till vänster på bilden, Texas till höger)



Mysigt när pälsen lockar sig av allt sickel...





Guldus spanar in katten Luna. Han tycker att katter är jättespännande, och verkar inte förstå varför dom inte vill leka med honom...




Luna ser lagomt förtjust ut...




Sen åkte Guldus upp på trimbordet, man måste ju passa på när det finns ett sådant. Det piffades och puffades en del, och resultatet blev en stilig pojke!



Visst är kragen mysig?



Grabben sitter stadigt på trimbordet. Jag skulle gärna ha ett sånt här hemma, men då blir det till att spara ett tag först...



Gott nytt (hund)år!

RSS 2.0