Första advent



Nu är första ljuset tänt, Guldus med flock önskar glad advent!

Resultat...

Guldus är röntgad fram och bak; HD A och ED 0/2. Även ögonlyst, UA (lindr. crd som valp). Om man bortser från höger armbågsled var ju allt toppenbra. Vet fortfarande inte riktigt hur jag ska ställa mig till ED-resultatet, bushunden har aldrig visat ens en tendens till hälta eller stelhet i frambenen! Utom den gången i april när han hade sprungit i skogen och kom haltande tillbaka - skadad framtass på rastningen innan en utställning, snacka om fullträff (tack och lov en inoff)...
   Ringde till SKK idag för att höra hur det såg ut. Fick svaret att det mycket riktigt är pålagringar, men omöjligt att se vad det beror på. Kan mycket väl vara en skada, svårt att säga, inga övriga fel än just pålagringarna.

Tänka sig, Guldklimpen har A-höfter, och vi har inte kommit oss för att fira än...



Guldus, första dagen hos oss


Kompispromenad

Idag har jag och Guldus varit på promenad med Therese och Lykke. Riktigt länge sen sist, och riktigt trevlig var det! Var ute i ca 1½ timme, och hundarna sprang lösa mycket av tiden, så ni kan ju gissa om Guldus är trött nu... Han ligger och djupsover här under skrivbordet, skönt!

Hade inte med mig kameran, så får bjuda på lite bilder från augusti förra året när vi var på brukshundklubben med dom små busvalparna (Guldus var ca 4 månader, Lykke ca 6 månader).



Tänk så små dom var!




På den tiden hade dom ungefär lika lång päls



Spana in valptänderna...



Sötnosarna har alltid lekt bra tillsammans :)



Nu tillbaka till skolböckerna, kan plugga med gott samvete när klimpen är så trött!

Piggelin

Guldus har blivit en piggelin! Han har ju alltid varit en busig och aktiv vovve, men en promenad runt sjön (skurholmsfjärden) eller gültzauudden har varit ett utmärkt sätt att få honom att sova gott. Så i fredags tog vi med vår buse ut på promenad vid middagstid, en trevlig sväng runt sjön.  Och Guldus tyckte att det var just bara trevligt. Inte ansträngande. Han var ju hur pigg som helst när vi kom hem!
   Förundrade över detta gick vi runt hela stan på lördag morgon, ja vi lät honom till och med springa lös och busa i snön på gültzau. Tänkte att nu kommer han minsann att vara trött... Men icke! Det är som att han från en dag till en annan har fått superkrafter, helt outtröttlig verkar han. Det är inte så att det ställer till problem, verkligen inte,  men tycker det känns bra när man riktigt tröttat ut honom...



Spring i stugan för ett par veckor sedan


Vad gör man då med en pigg hund när man bor i en lägenhet i stan?

Ja, man kan till exempel träna lydnad. Här är några bilder där Janne och Guldus kör sin egna version av apportering - Guldus väntar medan Janne går iväg med apporten till ett annat rum, sen på kommando hämtar han den glatt och lämnar den efter kommando om det. Duktiga killar!



Utgångsposition...


...hittade apporten...



...och lämnar den till husse i utbyte mot en godbit!



Ett annat sätt att aktivera lägenhetshunden är att kampa, funkar perfekt i hallen där vi har en lång matta med riktigt bra grepp!



Monstercollien...



En trevlig lek, ser dock allvarligt ut...



Vår lilla luddiga "kamphund"





Det var alltså några saker vi sysslar med nu! Sen väntar vi också...

Guldus och Java


Långt där borta kan man se en liten collie och en ännu mindre lapphund...



I söndags var vi ut till Karlsvik för lite spår och bus, tanken var att det skulle varit en collieträff, men var bara vi och min syster med sin lapphund som kom. Nåväl, trevligt hade vi i alla fall!



Kanske försöker Java bita sig fast för att åka med? Guldus springer ju så fort med sina långa ben...



Stor och Liten (helt olika, men helt rastypisk, svanshållning)


Det är något väldigt charmigt med samtidigt irriterande med dessa små kompisar. När dom leker med varandra, är dom så inne i leken att dom inte märker när tråkiga hussar/mattar försöker locka på dom. Det känns nästan omöjligt att "fånga in" dom innan dom sprungit sig trötta. Inte så att dom retas och ignorerar en när man ropar - dom märker det bara inte!




Gullungarna på egna äventyr


RSS 2.0