Bild från utställningen

Såhär snygg var min Guldklimp på utställningen i piteå (Gunnel har skickat bilder)





Nästa utställning blir på Piteå BK den 6e juni. 31 långhåriga collies anmälda, spännande!

Nat utställning i Piteå

Idag har vi varit på utställning i Piteå, en härlig dag med trevligt sällskap!

Guldus skötte sig väl inte exemplariskt, men det går åt rätt håll i alla fall. Det var fyra juniorhanar och Guldus placerade sig som nr 2 i klassen, med HP. Härligt! Med kritiken:

Medelstor m. kraftig välformat huvud m. vackert attr. Bra bett, ögon och öron. Brant skuldra, bra rygg och kors. Välburen svans, ännu tunn i bröstp. Goda vinklar bak, utmärkt steg från sidan, ostadig fram. Vacker päls.
Helhetsintryck: Utmärkt


Fördelen när man är på utställning med folk man känner, bortsett från att det är trevligt att träffas, är ju att man har så många hundar att heja på! Applåder till Guldus släkt och vänner;

Halvsyster Evita (Eurotop Evita) fick CK och blev tredje bästa tik
Sannas Nelly (Brudholmens Black Zuprema) fick CK och blev fjärde bästa tik
Och både Zoya (Privats Wedding Gift) och Guldus mamma Amazon (Eurotop Amazon) fick CK

Och Ann-Sofies Schack (Spireans High Fashion) fick CK och blev andra bästa hane. Så nära certet, nästa gång tar ni det! :)


Hade tyvärr inte med mig min kamera, så har inga bilder att lägga ut på bloggen. Men vet att i alla fall Gunnel tagit någon bild, så kanske kommer senare...

Träningshelg - lydnad

Schäferklubben anordnade i helgen ett träningsläger i Måttsund, så nu har vi tränat lydnad i dagarna tre! Jag och Ann-Sofie har haft trevliga och lärorika dagar och nu är jag mer motiverad än någonsin att träna med Guldus. Ska bara göra klart det sista till skolan för den här terminen, sen ska det minsann tränas!

Jag och Guldus är verkligen på nybörjarnivå, så vi har kört grundläggande övningar och jobbat mycket med kontakt. Vi hade en otroligt bra gruppledare, som tog mycket av sin tid till att hjälpa oss. Jag fick några riktigt bra tips, både att prova på plats och sådant som jag kan jobba vidare med nu. Ett stort tack för det!

Sen fick vi höra att vi hade väldigt pigga och duktiga collies, riktigt roligt. Jag håller med och tror att både Guldus och Texas kan göra karriär på tävlingsplanen, med lite jobb. Och Guldklimpen fick en guldstjärna för sitt intensiva kampande (varierade för första gången godbitar och leksak för belöning - med mycket gott resultat!).

Vi har alltså haft en riktigt bra helg, och nu längtar jag efter att få träna på allt nytt jag lärt mig!



Efter träningen idag fick Guldus och Texas springa av sig i skogen ett tag, fotade lite bilder på tokhundarna:




Texas först och Guldus efter




Vilddjur! (Guldus närmast kameran)




Finns det något bättre än att springa i skogen?




Härligt soligt har vi haft det i helgen. (
Smutsig och okammad, men ack så snygg, min guldklimp...)




Nästa helg är det utställning i Piteå!






Stadspromenad



Guldus spanar in norra hamn




Snyggaste klimpen hittade en härlig stentrappa att sitta på (eller var det kanske matte som hittade den, och tyckte den skulle bli fin på bild...?)



Guldus blir fortfarande ofta misstagen för att vara en tik. Jag förstår inte! Det är väl för att han är så förbaskat söt, lill-klimpen...



Eller vad tror ni?

Kompisar

Tidigare i veckan for jag och Ann-Sofie ut i skogen med hundarna (Guldus, Schack och Kisen - Texas fick stanna hemma). Härligt när snön börjar tina bort i skogarna! Lyckades inte få så bra bilder, men det är ju inte det viktigaste heller.



Guldus är nöjd när han har någon att springa och leka med!



Guldus och Schack kampar om en rejäl pinne



Grabbarna nosar, det är mycket som luktar intressant när snön har smält...


RSS 2.0