Träning av olika slag

Igår följde jag med Ann-Sofie och Texas på utställning i Boden. Var ganska skönt att få sitta och kolla på andra hundar och utställare utan att ha med en bråkig/busig guldklimp! Texas skötte sig exemplariskt i ringen och det blev HP och BIR för lilla kexet (som nästan har växt ikapp Guldus nu!). Klicka in på Ann-Sofies blogg för att se lite bilder. Var en trevlig dag, som verkligen lockade fram utställningssuget hos mig!

Ikväll ska vi till Öjebyns ridhus för träning, collieklubben hyr det. Var där förra veckan också, perfekt träning inför utställningen nästa helg (som även den är i ett ridhus). Lillklimpen behöver förstå att man inte måste leka med andra hundar bara för att dom finns i samma rum, inte ens om det är collies. Förra gången körde jag och Janne kontaktövningar i form av att en av oss gick slalom med Guldus mellan dom andra tränande ekipagen. Vi höll en leksak synligt för Guldus, och försökte få honom att intressera sig för oss trots att han var nära andra (aktiva) hundar. Det gick faktiskt över förväntan, han börjar lära sig att man inte behöver vara besatt av andra hundar.


Förresten håller vi ju på att arbeta upp Guldus (och vår egen) kondition, blir mycket plumsande i djupsnö och hoppande i snöhögar:


Guldus och husse plumsar... Lägg märke till snödjupet!



Trött klimp ser ut att fundera på om det är värt att resa sig upp, eller om man kanske skulle prova spela skadad för att se om någon orolig matte eller husse lyfter upp en...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0