Utställning Jokkmokk BK 12/2

I lördags var vi på utställning i Jokkmokk. Roligt att prata med colliefolk, bland annat hade Gunnel kommit från Gällivare för att kolla på utställningen, alltid trevligt att träffas!

Guldus var riktigt fin så jag hade ganska höga förväntningar på dagen, men han fick något tillfälligt (och väldigt obegripligt) tokfnatt och ville inte alls att ha något med domaren att göra. Han betedde sig inte alls bra, backade och tjorvade, vilket självklart drog ner bedömningen. Han fick i vart fall "Very Good" i kvalité med kritiken:

"Maskulint välformat huvud, bra parallellitet. Välburna öron. Bra ögon, tänder och bett. Vacker hals och rygglinje. Något brant överarm, något veka mellanhänder. Välvinklad bak. Något lösa armbågar. Utmärkta rörelser från sidan. Vacker päls och färg. Önskar mera självförtroende."



Guldus, 22 månader


Jag tror (och hoppas) att det var just bara något engångs-svammel han fick för sig, kikar på tidigare kritiker han fått med bland annat kommentarer som "Glad och trevlig", "Friendly temperament" och "Öppen och trevlig". Jag har aldrig påstått att han hälsar främmande människor på det sättet man tex kan tänka sig att en labrador gör, men han är ju en artig, trevlig och social colliekille som tycker att människor (och såklart hundar) är trevliga varelser. Senast i eftermiddag har han visat prov på detta, då en främmande karl stövlade in för att kolla om det var något galet med avloppet i badrummet. Han hade direkt en nyfiken hjälpreda (stjälpreda?) i Guldus som "parkerade" nära bredvid honom på golvet för att undersöka avloppet.



Mina favvo-killar! En av dom verkar tycka att utställning är roligare än vad den andra tycker...


Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Asch next time! Fina kort, Guldus är så himla snygg! Fy tusan han blir svårslagen iår ;-))

2011-02-14 @ 17:27:19
URL: http://collieforever.blogg.se/
Postat av: Gunnel Strömbergömberg

Fina pojken som fick fnatt, trist men det är bara att ta nya tag och visa vad fin man är.

Många stora kramar från "mormot" med fyrfotingar.

2011-02-16 @ 22:33:26
URL: http://www.kenneleurotop.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0