Aktivering av olika slag

Igår hälsade vi på Emelie och Emil med hundar. Tjorven och Guldus har ju träffats många gånger, men lilla Zeppeline har vi bara träffat en gång tidigare. Det blev mycket bus, vilket fungerade bra, men jag känner att vi måste umgås med med andra hundar. Guldus är skötsam när det bara är människor, men hamnar i en helt egen värld när andra hundar är med. Visst kommer han när man ropar och så, men det är inte så att han skulle ha tid att vänta på en godis, nej han vänder om och sticker direkt igen. Och att gå fint kopplad bland lekkamrater, det ska vi inte ens tala om...
   Idag har jag och Guldus tränat lydnad med hjälp av Therese, känns jätteroligt! Praktiskt att man kan träna hemma och i stan, då jag inte alltid har en egen bil, och alltså svårt att fara ut till skogen. Klimpen är ju inte direkt någon lydnadschampion i nuläget, men det känns inte längre omöjligt att man någon gång skulle prova tävla i lydnad. Vi får ju se vad framtiden bjuder, det är i alla fall roligt att pyssla med!
   Efter lydnaden fick Guldus och Lykke busa av sig lite, dom är så fina när dom busar, ser ut som riktigt bra kompisar. Det är ett under att ingen av dom skadade sig, dom sprang som idioter trots att det var isigt och halt, men tycker hundar verkar ha en fantastisk förmåga att klara sig från skador.
   Imorgon fortsätter vi i samma sociala anda, då kommer Ann-Sofie hit med Texas. Vi ska promenera lite i stan med valparna, och sen går vi hem hit och fikar. Tror att promenaden blir bra träning för båda; Texas har inte varit så mycket i stan, och Guldus är inte van att promenera tillsammans med en annan hund.

Nu ligger en mycket trött Guldusklimp vid mina fötter, så jag ska passa på att klippa hans tasseludd. Han får stora snöbollar mellan tårna när vi är ute, tänkte därför klippa bort allt ludd mellan trampdynorna. Det fastnar ju väldigt mycket snö på benen också, det är frestande att göra som Ann-Sofie och klippa ner bakhasorna helt, men litar inte på att dom hinner växa ut till nästa utställning då...
   Så här såg tassarna ut igår när vi varit ute (fotat med mobilkamera).



Baktassarna...



En väldigt snöig framtass, man ser knappt ens själva tassen, bara benet! Och som ni ser är det ganska stora snöbollar det rör sig om...


Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Ja det är tröttsamt med de där bollarna, begränsar helt klart rörligheten. Haspälsen verkar växa väldigt fort faktiskt, har nog växt ut 1 cm hittills. Var givetvis tvungen att vara och nagga igen, fast jag skulle låta bli.. Har lust att klippa skägget på frambenen men det skulle ju bara se för lustigt ut.. inte för att dom har så mkt päls där ändå efter fällningen. Mest stripiga fjun! Ska klippa ned Texas hasor också, har bestämt mig för att inte ställa i Kalix dec. Har inte tid och riktigt lust heller, det är för mycket med uppsatsen som ska vara klart därikring. Ses imorgon!

2009-12-06 @ 18:19:12
URL: http://collieforever.blogg.se/
Postat av: Sanna

Ja den där jäkla snön som bara fastnar hela tiden, men värst under tassarna för nelly nu. även fast jag klippte igår. Hoppas allt är bra med er :) får ta en dag i skogen någon gång :)

2009-12-16 @ 18:16:46
URL: http://nellyblackzuprema.blogg.se/
Postat av: Linnea

Hej!

Vad roligt med en collieblogg till.

Har du testat att spruta på glansspray eller balsamspray, det brukar lindra lite, dock lite svårt under tramdynorna. Men lite brukar det som sagt hjälpa:)

2009-12-20 @ 21:16:31
URL: http://linneakarlsson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0