Nytt boende! Nya regler?

Sådär, då har vår lilla flock (äntligen) flyttat från stan till porsön. Nära till skolan, nära till skogen och nära till hundkompisar.

Lägenheten är ungefär lika stor som den förra, men en stor skillnad är att vi här har en trappa inne i lägenheten istället för tre stycken i trapphuset. Betydligt trevligare när man bär tunga saker kan jag lova... Dock var vi lite fundersamma på hur Guldus skulle fixa detta med att ha en trapp mellan sig och ytterdörren. Problemet med det är ju att han på inga sätt eller vis är brydd om att det är just en trappa, vissa hundar är trapprädda, inte Guldbusen... Här tål det att tilläggas att vi har en så pass väluppfostrad hund att han alltid springer till dörren när någon ringer/knackar på den, för att hälsa dem välkomna. Därför bestämde vi redan innan vi flyttade hit att en grind skulle införskaffas - jag vill inte ha en glad busklimp springandes i den hala trappen utan något som helst vett! I nuläget består denna grind av kompostgaller, och jag måste säga att det gått över förväntan för Gulbusen att anpassa sig till denna förändring. Så pass över förväntan, att det räckte med att jag sa "varsågod" första gångerna vi skulle gå i trappen, för att han nu ska stå snällt och vänta på kommando att det är okej... Ska det verkligen vara så enkelt? Tja, nytt boende, nya regler tänkte jag. Och så rätt man kan ha...

...för idag har jag hittat honom 4 gånger i soffan och 2 gånger i sängen. Där han aldrig annars är (eller får vara)!


I övrigt fungerar det riktigt bra, vi trivs bra, längtar bara tills flyttkaoset har ordnats... Kom förresten på att Lilleklimp faktiskt bott i lägenheten i stan sen han flyttade hem till oss, då såg han ut såhär: 


Första dagen som lulebo


Dags att gå på kvällspromenad, både Guldus och hans matte tycker det är väldigt spännande att se vilka hundar som bor i närområdet!

Kommentarer
Postat av: Gunnel Strömbergömberg

Ja, tänk vad tiden har gått fort, från att ha varit en söt liten guldklimp till att ha blivit en stor vacker guldklimp.

Lättlärd är ett släktdrag, bara så du vet.

Vad underbart att ni har flyttat in i er nya lägenhet på Porsön, så Guldus får nära till skogen och få träffa andra hundkompisar. Lyckostar!

Vi syns snart, skall försöka komma till Jokkmokk.

2011-02-01 @ 08:57:25
URL: http://www.kenneleurotop.se
Postat av: emelie

Ser framemot kaffe och massa hundmys så snart som möjligt! Tjorven och Zepp sakar ju sin guldklimp!

2011-02-01 @ 13:11:19
URL: http://emelodisk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0