Lägesrapport

Nu har jag varit dålig på att uppdatera bloggen igen... Har haft fullt upp som vanligt!


För en vecka sedan lämnade vi bort Zaga, Guldus blev väldigt besviken och tassade runt här hemma och letade efter henne... Dom hade ju precis börjat lära känna varandra mer, börjat uppskatta varandras sällskap inte bara vid lek, utan även vid vila.



Mysigt att sova nära varandra



Guldus tyckte att Zaga både var en roligt lekkamrat och mysig kudde


Nu i veckan har jag och Guldus hunnit med att träna lite lydnad, riktigt roligt, måste bli bättre på att ta mig tid... Vi siktar ju på tävlingsstart (bruks) i år, så vi har ingen tid att förlora! Vill inte stressa fram något, men tänker att det vore trevligt att ha första tävlingen avklarad innan året är slut, så vet man vad det handlar om sen.



Fotgående med korv



I övrigt jobbar Guldus hårt med att fälla all sin päls. Jag trodde av någon anledning att det redan var avklarat, han började ju bakifrån med fällningen för några månader sen. Men icket... För två veckor sen började mängder av underull från sidorna av kroppen att ramla - och då menar jag verkligen mängder. Jag tog fram en borste och strök försiktigt med den över Guldus, bara allra ytterst på pälsen. Så här såg den ut efter några drag:





Det höll på i några dar, stora ulltussar singlade runt här hemma, luddet verkligen ramlade av honom. Jag blev faktiskt lite orolig, tänkte att han fått någon sjukdom, men Janne upplyste mig om att det är så när dom fäller. Och han hade visst rätt... Nu hoppas jag verkligen att han sparar lite hår till utställningen nästa helg, sen får han väl fälla bäst han vill, är i nuläget inte anmäld till någon mer utställning.



Nu ska vi sova, ska upp tidigt imorgon. Både jag och Guldus är hopplöst morgontrötta, vilket Dream Team vi är...!

Prinsessa på besök

I torsdags kom Maria och Jari förbi med Zaga, som vi ska ta hand om när dom är på utställningsresa. Så nu provar vi på livet mer två hundar och det går jättebra! Det busas en hel del här hemma, riktigt kul för Guldus att ha hundsällskap. Dom funkar väldigt bra tillsammans, det var bara första kvällen som gick åt till att lära känna varandra...



Zaga upplyser Guldus om att han inte får nosa på henne HELA tiden...



Nu när han förstått att man måste uppföra sig när man umgås med en prinsessa, har dom det riktigt mysigt...



...Och roligt! (konstigt ljus, dom är inte så här gråa i verkligheten)



Svårt att kolla på TV när man har två långnosar framför sig



Det busas och brottas en hel del, vilket gör att dom är kladdiga och toviga i pälsen mest hela tiden... Men vad gör det när man är såhär söt?



Zaga har hittat ett av Guldus sovställen och gjort det till sitt... Hon brukar även sova i sängen, framför allt när vi inte är hemma, tror dock inte att hon har lyckats lära Guldus att göra det (än så länge).


Härlig helg i Gällivare

Nu är det på tiden att uppdatera bloggen, kom hem från Gällivare i måndags och har haft fullt upp sen dess! Det var en härlig helg - tack Gunnel för mat, boende och trevligt sällskap! Och vi hann med mycket på några få dagar...



Guldus och Evita har busat en hel del i helgen


I lördags var det utställning på Malmen BK, domare August de Wilde. Guldus fick sitt första CK och blev sen andra bästa hane. Äntligen! Guldus kritik:

Good in size and proportion. Very good coat in texture and length. Friendly temperament. Typical head with good ears. Good neck, straight topline. Good brisket and belly. Good angulation. Moving free with horisontal tail-carrige.

Det var inte mycket att klaga på där! Bästa hane blev Ann-Sofies Kisen, som plockade certet andra helgen i rad, bra jobbat! Och sen var det dags för tikarna, då var det brudholmens som hade framgångar; unga Zenna plockade inte bara sitt andra cert, utan blev även Best In Show! Mamma Zoya blev BIS1 i bruksklass och syster Nelly blev andra bästa juniortik med HP. Vilken dag, va!


Guldus syster Nala med mattar från Narken kom till Gällivare och kollade på utställningen, jätteroligt att träffas! Trevligt folk med trevlig hund, hoppas att vi kan fara på utställningar tillsammans i framtiden. När vi är upp till Övertorneå (Janne är därifrån) får vi se till att hälsa på i Narken någon gång, är ju inte så långt bort, tycker jag i alla fall...



Guldus pussar snygga syrran



Vacker flicka (visst är dom lika varandra?!)



På söndag for vi till Kiruna där vi hälsade på Eros, ännu ett kullsyskon. Han var en stor och mysig grabb, och även han hade en väldigt trevlig familj!



Guldus, Evita och Eros (ej att förväxla med Evitas bror som också heter Eros...) Det var riktigt svårt att så dom att sitta still bredvid varandra, det här var den bästa bilden!



"Vad är du för en?" - brorsorna nosar på varandra, Guldus till vänster



Mot Gällivare

Nu far jag och Guldus till Gällivare, kommer tillbaka på måndag. Ser fram emot en härlig helg, ska sova hos Gunnel så det kommer troligen bli en hel del hundprat! (Janne hade blivit tokig om han var tvungen att följa med...) På lördag är det utställning på Malmen BK, spännande, blir säkert en trevlig dag. Sen ska vi förhoppningsvis träffa något/några av Guldus kullsyskon, så har varit noga med att packa kameran. Ha det bra!



Oborstad guldklimp njuter i vinden från havet...

Ett spännande och lärorikt år

Idag är det ett år sedan vi for upp till kennel Eurotop i Gällivare för att hämta vår guldklimp!




En liten och trött Guldus sover i bilen på väg mot Luleå




Sötnos! Första dagen i sitt nya hem



Sover sött



Första gången lillkillen är i stugan, roligt att busa i gräset




Trött guldklimp, med stora tassar


Nu fortsätter äventyret - förhoppningsvis i många, många år!



Lite äldre, kring 4 månader, på väg att upptäcka världen

Nat. utställning Piteå BHK

Idag har vi varit i Piteå på utställning, var riktigt trevligt, trots att jag ställde en urfälld och trotsig hund med ett lätt öra... Dagens resultat blev 1 i kvalité och bästa juniorhane, fick dock inte tävla vidare på grund av sitt öra, men det är som det är.

Kritiken: Mycket tilltalande juniorhane med bra proportioner. Något slarvigt högeröra. Välformat huvud med bra uttryck och könsprägel. Tänder och bett ua. Bra hals och rygg. Välvinklad. Tillräcklig bröstkorg. Utmärkta ben och tassar. Rör sig med bra steg och spänst. Något lös i fronten. Utmärkt päls, färg och tecken. Öppen och trevlig.

Den kritiken kan man ju inte klaga på, jag är riktigt nöjd faktiskt! Ännu nöjdare är nog Ann-Sofie, hennes Kisen placerade sig som andra bästa hane och tog sitt första CERT. Grattis!!



Ställer upp framför domaren. Dom hotfulla molnen till trots, bjöds det på lite solsken.


Malmen BK nästa helg blir sista utställningen i juniorklass, sen går lillklimpen och blir unghund istället. Hur det blir med ställandet resten av sommaren är lite beroende på hur mycket pengar jag har och hur mycket päls Guldus har... Ja vi får se. Det är ju så trevligt att vara på utställning, att jag troligen kommer att vara på alla ändå. Då är bara frågan om det blir med eller utan hund!

RSS 2.0